Om GO! Study Abroad
HVAD ER COMMUNITY COLLEGE?
HVAD ER COMMUNITY COLLEGE?

Hvad er Community College?

Amerikanske community colleges svarer ikke til noget, vi har i Danmark. Det er skoler, der bygger bro mellem high school og universitetet. De fleste amerikanske unge starter deres videregående uddannelse med at læse to år på et community college – herefter skifter de til et universitet, som ofte er langt dyrere, hvor de afslutter deres uddannelse.

På et community college-ophold med GO! Study Abroad går du i skole på lige fod med dine amerikanske medstuderende. Du vil have mulighed for at melde dig til diverse klubber eller sportshold, så du er sikker på, at det aldrig bliver kedeligt.

Du kan også overveje, om du eventuelt vil kombinere dit community college-ophold med en rejse rundt i USA, eksempelvis en roadtrip eller et besøg til en af de mange fantastiske storbyer.

College Californien sabbatår
OBS!

Da community college er et uddannelsesmæssigt trin, som vi ikke har i Danmark, er den type ophold ikke godkendt af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Du kan derfor ikke få merit for dit ophold og bruge det som en godkendt del af din danske universitetsuddannelse. Derfor kan du heller ikke modtage SU eller udlandsstipendium.

GO! Study Abroad kan ikke hjælpe med meritgivende ophold på udenlandske universiteter. Vores college-program er derimod for dig, som gerne vil holde et sabbatår, afsted i sommerferien eller lignende.

8 gode grunde til at tage på community college:

udforsk forskellige fagområder og interesser

STYRK DINE SPROGLIGE KOMPETENCER

få et stort INTERNATIONALT NETVÆRK

OPLEV COLLEGE-LIVET, DU KENDER FRA FILM

College Californien sabbatår

styrk DIN FAGLIGe PROFIL, FX TIL en KVOTE 2 ANSØGNING

Udvikl dig personligt

OPLEV DEN AMERIKANSKE KULTUR HELT TÆT PÅ​

FÅ SPÆNDENDE REJSEOPLEVELSER OG MINDER FOR LIVET​​

Skolen

DET AMERIKANSKE COMMUNITY COLLEGE SYSTEM:

Community colleges har et bredt udbud af uddannelser. Den typiske er en Associate Degree, hvilket er en kortere udgave af en bachelor. I USA tager det fire år at tage en Bachelor, og det kan godt være ret dyrt. Mange vælger derfor at tage en to-årig Associate Degree på et community college og enten starte job derefter eller overføre til et universitet og færdiggøre deres bachelor på to år mere. I Danmark svarer en Associate Degree nogenlunde til en erhvervsakademiuddannelse. 

Det er også muligt at tage ‘Certificate’- eller ‘Diploma’-programmer. Det er kortere kurser, som varer alt fra et semester (fire måneder) til to år, men varer typisk et år. Her studerer du et specifikt område eller en færdighed, som du så får et certifikat for at være uddannet i.

College Californien sabbatår

NAR DU ER AFSTED UNDER SABBAT:

Når du er afsted som en del af dit sabbatår, kommer du ind på lige fod med dine amerikanske medstuderende og bliver optaget på en hel uddannelse. Det betyder ikke, at du er nødt til at tage hele uddannelsen – du kan stadig vælge kunat være afsted i et enkelt semester. Det giver dig bare mere frihed, og på den måde har du bedre mulighed for at vælge mere fleksibelt mellem de udbudte kurser. Nogle kurser kan dog have forhåndskrav, som du skal leve op til.

FAGOMRÅDER:

Der er stort set ingen grænser for, hvad du kan læse på community college. Vælg for eksempel:

  • Business: Business administration, kommunikation, marketing, management mm.
  • Humaniora: Teater, musik, filosofi, sprog, film- og medievidenskab, litteratur mm.
  • Social Science: Antropologi, økonomi, geografi, historie, jura, psykologi mm.
  • STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics): Kemi, biologi, digitale medier, programmering, grafisk design, robotvidenskab, matematik, ernæring m.m.
  • Professionsfag: Hotel- og restaurationsfag, kosmetologi, indretningsdesign, uddannelse mm.

Ovenstående er kun eksempler. Du kan læse mere på de forskellige college-sider.

VI SAMARBEJDER KUN MED SKOLER, DER HAR:

høj Faglig kvalitet og varieret udbud af fag

Alle vores colleges giver dig mulighed for at dyrke din interesser samtidig med, at du lærer en helt masse brugbart, uanset hvilke slags fag du har lyst til at læse.

Gode forhold for internationale studerende

Alle vores colleges er vant til at modtage internationale studerende og har gode forhold for udenlandske elever, fx hvad angår livet på campus, bolig og administration.

Et fedt studiemiljø

Alle vores colleges har gode studiefaciliteter og er placeret i områder, som byder på masser af fede attraktioner. Solskin, strande, storby, Disneyland, Times Square, Hollywood – listen er lang!.

En realistisk økonomI

Et ophold i USA kan være rigtig dyrt, og på community college har du ikke mulighed for at få SU eller udlandsstipendium. Men vores colleges er økonomisk realistiske samtidig med, at alle de andre kriterier er opfyldt!.

College Californien sabbatår

BOLIG

Community colleges har typisk ikke et tilknyttet kollegie, og du har derfor forskellige muligheder. Du kan for eksempel vælge at bo hos en amerikansk privat værtsfamilie, så du kommer helt tæt på den amerikanske hverdag. Du kan også vælge at leje et værelse eller lejlighed selv, men det kan godt være en dyr mulighed.

Endelig kan du vælge at dele et hus eller lejlighed med andre studerende med amerikanske og/eller internationale. Nogle steder deler du værelse med en anden studerende i typisk amerikansk ‘dorm’-stil.

At bo sammen med en værtsfamilie eller andre medstuderende er en hyggelig måde at møde nye venner og bygge et netværk på. Det giver en følelse af fællesskab, og samtidig er det nemmere at spørge, hvis man er i tvivl om skolen eller det lokale område.

College Californien sabbatår

Under hver skole kan du se, hvilke udgifter du skal regne med under dit ophold. Der får du en idé om, hvad de forskellige boligmuligheder koster og består af, så du kan vælge, hvad der passer netop dig bedst.

GO! Study Abroad tilbyder en startpakke, som er beregnet ud fra den første måneds bolig. Du kan også vælge at booke til hele opholdet med det samme, men når du først møder en masse venner, er der mange, der vælger at flytte sammen med dem. På den måde giver den første måned dig tid til at falde på plads og vænne dig til en ny hverdag. 

GO! Study Abroad giver dig selvfølgelig en masse ressourcer, og hver af vores community colleges giver også deres internationale studerende forslag til databaser og organisationer, der kan hjælpe dig.

Hvad gør jeg nu?

Første trin er at finde det college, der passer bedst til dig. Måske har du allerede nogle idéer om et bestemt område eller særlige fag eller aktiviteter, du er interesseret i.

Kontakt GO! Study Abroad og få en uforpligtende snak om dine ønsker og muligheder. Vi hjælper dig med at finde det college, der passer lige netop dig perfekt.

Hvis du vil vide mere om ansøgningsprocessen, kan du læse mere her. Vi sørger for, at du får overblikket og styr på alle de praktiske detaljer.

Kontakt os