Sådan fungerer det
SÅDAN FUNGERER DET
SÅDAN FUNGERER DET

Sådan fungerer et ophold på COLLEGE

Valg af college

Tag for uforpligtende snak med GO! Study Abroad om dine interesser og mål. Sammen finder vi lige netop dét college, der passer dig perfekt.

Måske har du allerede nogle tanker eller ønsker til for eksempel placeringen, udbud af fag, fritidsaktiviteter, budget eller andre ting. Der kan også være krav i forhold til engelskniveau og karaktergennemsnit, som du skal være opmærksom på.

Du er altid velkommen til at kontakte GO! Study Abroad for råd og vejledning. Det kan du gøre på telefon 70 40 45 46 eller via vores kontaktformular HER.

Tilmelding

Når du har valgt dit college, tager vi en mere afklarende samtale, der tilbydes helt gratis og uforpligtende, hvor vi snakker mere specifikt om processen. Hvis GO! Study Abroad kan godkende dig, er det helt op til dig, om du vil tilmeldes programmet.

Ved tilmelding betaler du 1. rate af GO!s programafgift på 5.000 kr. 

College Californien sabbatår

Ansøgning

Herefter skal til du i gang med at ansøge. Det kan godt tage lidt tid, da du skal bruge forskellige dokumenter. Eksempler på påkrævede dokumenter kan være en motiveret ansøgning, karakterudskrifter, et bankbrev, bevis for engelskniveau mm. Ansøgningsprocessen er forskellige fra college til college, men GO! Study Abroad vejleder dig igennem hele vejen, så du ikke står alene med det.

Optagelse

Når din ansøgning er klar, betaler du 2. rate af GO!s programafgift på 7.000 kr, og din ansøgning sendes afsted. Behandlingstiden er forskellig fra college til college – der kan gå alt fra 48 timer til 1 måned, før ud får svar. I mellemtiden er det en god idé at gå i gang med de andre større dele af dit ophold såsom at finde bolig, sætte sig ind visumreglerne og overveje valg af fag.

College Californien sabbatår

Bolig

Det er en god idé at gå i gang med at søge bolig så hurtigt som muligt. Du er selv ansvarlig for at finde og søge bolig, men GO! Study Abroad sørger selvfølgelig for vejledning og nyttige ressourcer undervejs. Vores colleges giver også internationale studerende forslag til databaser og organisationer, der kan hjælpe dig. Du kan læse mere på hver enkelt collegeside.

Visum

Når dit college har godkendt din ansøgning, modtager du de dokumenter, du skal bruge for at søge dit visum. Du ansøger hos den amerikanske ambassade i Danmark, og du er selv ansvarlig for dit visum, men vi hjælper dig hele vejen. Vær opmærksom på diverse omkostninger, som er tilknyttet processen. Læs mere om det amerikanske studievisum HER.

Valg af fag

Så snart du har takket ja til din plads, skal du til at vælge fag. Denne proces varierer fra college til college, men du kan stort set vælge frit mellem næsten alle udbudte fag. 

GO! Study Abroad kan hjælpe dig med at finde en god løsning, og du får også mulighed for at snakke med en studievejleder på dit college.

College Californien sabbatår

Økonomi

Udover programafgiften til GO! Study Abroad er der forskellige udgifter, som du skal planlægge efter. Du betaler undervisningsafgift (‘tuition’) og andre obligatoriske udgifter direkte til dit valgte college.

Raterne og betalingsfristerne varierer fra college til college, og du vil i god tid få en oversigt over processen fra GO! Study Abroad og dit college.

Herudover kommer der nødvendige udgifter til flybilletter, forsikring og fly. Du skal også være opmærksom på udgifter til mad, lommepenge og andre aktiviteter undervejs.

OBS!

Fordi Community College er et trin for sig selv, er den type ophold ikke godkendt af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Du kan derfor ikke få merit for dit ophold (altså bruge det som godkendt del af din danske universitetsuddannelse), og du er heller ikke godkendt til at modtage SU og Udlandsstipendium.

GO! Study Abroad kan ikke hjælpe med meritgivende ophold på udenlandske universiteter. Vores college-program er for dig, som gerne vil holde et sabbatår, afsted i sommerferien eller lignende.

Kontakt os